Reprezint Bucovina in Recensamantul Bloggerilor

vineri, iulie 03, 2009

Intalnire cu Mos Martin

Ce e de facut cand mergi la munte si umbli pe unde nu-ti fierbe oala, adica pe langa un urs neprietenos?


1. Te opresti, nu te panichezi, nu urli "O sa murim cu totii !!! AAAA !!!...", nu ridici din maini, nu fugi. Pe scurt, stai locului cat de calm poti.
2. Ca sa te observe (si deci sa se sperie de tine, ca asta fac ursii cand vad oameni), e bine sa ai un fluier la tine. Daca n-ai fluier, vorbeste sau fluiera tu...
3. Dupa ce te va observa, ursul se va opri si se va indeparta. E bine sa ii urmezi exemplul, du-te in sens opus si spune un Tatal nostru. Daca esti ateu, canta-ti in minte ceva de gen "You're simply the best".

Totusi, nu plecati singuri in padure, incercati sa fiti in grupui de 10-20 de oameni, ursii sigur nu se apropie de atatia oameni.
O sa incerc sa mai fac postari din astea cu lucruri . Pana una, alta, bafta !

Un comentariu:

  1. Ingrijorati de numarul mare de atacuri ale ursilor asupra oamenilor din vara asta, Ministerul Mediului a publicat un mesaj de avertizare
    catre turistii montani in care se prezentau 3 masuri de baza in evitarea "conflictelor" cu ursul brun si anume:
    1. circulati doar in grupuri si fiti siguri ca aveti asupra Dvs. un clopotel care sa faca zgomot evititand intalnirea tet-a-tet cu ursul !
    2. aveti asupra Dvs. un spray cu piper cu care sa puteti spray-a ursul in cazul unei intalniri tet-a tet !!
    3. este foarte important sa puteti face diferentierea dintre fecalele de mistret ( care nu ataca omul) si urs brun (care e cel periculos).
    Fecalele de mistret contin urme de afine, conuri de brad si blana de animale mici ( gen veverita) in timp ce fecalele de urs brun contin
    urme metalice de clopotei si miros a piper !!!

    RăspundețiȘtergere

Cine are o parere, mana sus.

Ce parere ai despre acest blog?