Reprezint Bucovina in Recensamantul Bloggerilor

marți, mai 19, 2009

7 reguli pesimiste in dragoste

Experienta de viata este cel mai bun antrenor atunci cand este vorba despre dragoste. Si cand tu nu ai experianta, profita de cei care au! Revista psychologies.com a inventat "antrenorul personal in ale dragostei". Este vorba despre un cumul de sapte reguli, situatii si factori cauza-efect, concepute si analizate de femei cu experienta, mame si bunici pentru fiicele si nepoatele lor. Sfaturile au fost analizate, verificate si filtrate de specialisti in psihologie.
Respectarea lor nu iti aduce fericirea, dar macar te fereste de dezamagiri, deziluzii si esecuri.

1. Nu-ti raspunde, nu-l interesezi

Daca nu iti raspunde (la telefon, la mailuri, pe mess) nu inseamna ca este ocupat, ca are ceva urgent de facut sau ca nu aude telefonul. Nu, nimic din toate astea! Adevarul este unul singur: nu il interesezi. Asa ca cel mai bun lucru pe care il ai de facut este sa stergi si numarul lui de telefon, si id-ul de mess, sa-l uiti si sa mergi mai departe. Sa te imbeti cu apa chiora, si sa-ti spui ceva de genul: “a fost foarte atent cu mine”, “m-a condus pana acasa, mi-a dat din proprie initiativa numarul de telefon”, “mi-a spus ca este foarte ocupat, ca munceste mult, dar m-a rugat sa-l caut”, este pierdere de timp. Motivele pentru care el nu te cauta sunt cu certitudine unul din urmatoarele: este insurat, are pe altcineva, are o relatie serioasa, nu esti genul lui, ti-a dat un numat de telefon aiurea, iar adresa de mess este a fratelui lui mai mic.

2. Nu exista barbat perfect!

Nu incerca sa-l cauti, pentru ca vei ramane fata batrana. Realitatea este chiar si mai dramatica. Nici fratele tau, nici chiar tatal tau nu sunt si nu au fost barbatii perfecti. Aceasta specie nu exista. Singurul lucru pe care il poti face, cu foarte mult tact, cu multa rabdare, este sa slefuiesti, sa perfectionezi si sa adaptezi la nevoile tale ceea ce deja ai.


3. Nu visa la ceea ce nu este al tau!

Un barbat insurat ramane un barbat insurat, indiferent cat de mare este pasiunea lui pentru tine. Nimic nu face dintr-un barbat insurat, un barbat diferit de restul barbatilor. Sunt la fel de imperfecti, la fel de labili, ca toti ceilalti. Asa ca nu merita sa-ti bati capul cu unul insurat deja! Au, in plus, un mare defect: de cele mai multe ori nevasta lor, are metode prin care ii face sa se intoarca acasa si sa te uite pe tine. Nu te baza niciodata pe promisiunile unui barbat insurat. Pierzi vremea, iar timpul trece mai repede pentru tine decat pentru el!

4. Nu exista barbat fidel

Impaca-te cu aceasta idee. Un barbat care a fost fidel prietenei sau sotiei lui, nu inseamna ca nu o va insela niciodata. Este vorba despre principiile care guverneaza specia, despre selectia naturala, daca vrei. Orice barbat este o bomba cu ceas, care la un moment dat va exploda, iar explozia insemna infidelitate. Solutia este sa dai dovada de intelepciune, de calm si sa analizezi situatia la rece inainte de a lua masuri radicale. O solutie excelenta este sa tratezi problema cu umor, sa-ti infranezi gelozia si sa-ti dedici cat mai mult timp pentru a deveni stralucitoare. O alta axioma este aceea ca de cele mai multe ori barbatii infideli se intorc acasa. Exceptiile intra intr-o alta categorie!

5. Lumea este plina de barbati

Repete-ti in fiecare dimineata urmatoarea fraza: "Barbatul langa care m-am trezit in dimineata asta este doar unul din ceilalti barbati alaturi de care ma pot simti la fel de bine!" Cu alte cuvinte lumea nu incepe si nu se termine cu barbatul de langa tine, indiferent de varsta pe care o ai. Daca femeile ar intelege foarte bine acest principiu, foarte putine ar fi cu adevarat nefericite! Regula este o continuare fireasca a celei cu numarul 4, si unul din secretele femeilor sigure pe ele, independente (chiar si atunci cand sunt maritate), al celor care nu sunt niciodata geloase si care reusesc mereu in viata. Inainte de a comenta negativ, gandeste-te!

6. Nu exista pasiune vesnica!

Dragostea fierbinte care va leaga acum nu va dura vesnic. O relatie de dragoste se modifica in timp, se atenueaza si de cele mai multe ori se transforma in toleranta, buna-intelegere, simpatie, comuniune. Si nu depinde de tine cat timp dureaza pasiunea! In medie, 3-5 ani, spun optimistii, 2-3 ani, spun pesimistii. Regula de baza pentru ca o relatie sa mearga dupa ce pasiunea s-a mai domolit este pragmatismul, interesele comune, dragostea pentru copii, toate intretinute de amintirea pasiunii de la inceput.

7 Barbatii nu se schimba

Pot exista, eventual, anumite perioade in care acesta sa se schimbe in sensul in care iti doresti. Dar, mai devreme sau mai tarziu, va reveni la vechile obiceiuri, la vechiul stil. Nu incerca sa-l modelezi, pentru ca pierzi inutil vremea. Poti sa-l domesticesti pe ici pe colo, dar nu te stradui mai mult. Nu merita sa te imbeti cu speranta ca se va schimba pentru tine!

Cele sapte reguli se pot combina intre ele, intr-un numar imens de situatii. Oricare combinatie acopera o situatie de viata perfect posibila. Repet ceea ce am scris si la inceput: sunt pesimiste, nu iti aduc fericirea, dar cu siguranta te vor feri de dezamagiri, deziluzii si esecuri.De pe Eva.ro

2 comentarii:

  1. Vad ca te pricepi sa copiezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma pricep si sa spun de unde am luat, si sa pun link spre sursa in titlu.
    Cat despre tine, vad ca te pricepi sa ma musti de posterior.

    RăspundețiȘtergere

Cine are o parere, mana sus.

Ce parere ai despre acest blog?