vineri, februarie 13, 2009
All about successfull Dunking sau Cum sa-ti inmoi biscuitii in cafea fara sa se rupa
Va vorbesc ca urmare a unei emisiuni revelatoare pe care am vazut-o in dimineata asta pe National Geographic. Un om de stiinta a inceput sa analizeze la cati Newtoni rezista un biscuite uscat in comparatie cu unul inmuiat. A ajuns la concluzia ca daca e uscat suporta greutatea a 3 mere, iar daca e umezit nu suporta nici macar greutatea unui mar. Logic, veti spune. Insa...
La cronometrarea inmuierii perfecte, a descoperit ca daca ii inmoi 2 secunde, sunt inca prea tari, iar daca ii inmoi 4 secunde sunt deja prea moi.
Solutia ingenioasa a omului de stiinta a fost ca trebuie sa inmuiem biscuitii la un grad cat mai mic fata de suprafata lichidului. Astfel, biscuitele se va patrunde doar pe o parte, luandu-i mai mult timp sa se inmoaie de tot... si eventualele pierderi sunt cu mult reduse.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cine are o parere, mana sus.