Ce ocazie buna să suflu praful de pe blogul meu... concursul lui Teo
Pregătirea aripioarelor a început cu prepararea sosului pentru marinată, cu următoarele ingrediente:
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- 4 linguri mari de iaurt
- 2 linguri de muştar à la Dijon
- 3 linguri de ketchup picant cu verdeţuri
Amestecate bine, până se omogenizează şi iese un sos uşurel, numai bun de marinat nişte aripioare de pui în el. Dupa ce îmbrăcam puiul pe toate părţile, îl lăsăm peste noapte la marinat, să se împrietenească aromele. Carnea marinată rămâne aromată şi fragedă şi după prăjire.
A doua zi, sau cel puţin după opt ore de marinare, aripioarele sunt pregătite să îmbrace haina arămie în care se vor perpeli în tigaie. Pregătim ingredientele uscate care se vor lipi cu drag de aripioarele frăgezite peste noapte.
- 50g seminţe de susan
- o cană mare de făină integrală
- un pachet de boia dulce de ardei
- 2 linguri de cimbru uscat măcinat
- o linguriţă de praf de copt
- sare
- piper
Acoperite pe toate părţile cu condimentele şi făina, aripioarele se prăjesc pe fiecare parte până sunt rumene şi frumoase. Am preferat să tai partea mai groasă de pe fiecare aripioară, să mă asigur că se prăjesc uniform.
Între timp, aruncăm şi nişte cartofi în coajă în cuptor, să fie gata până terminăm de preparat aripioarele.
Eu am mai adăugat un pas reţetei, pe care vă sfătuiesc să-l evitaţi. Aparatul foto s-a stricat şi nu mai făcea poze deloc, aşa că a trebuit să filmez rezultatul final şi să extrag pozele din filmuleţ.
Adevărata provocare a fost să pregătesc totul cu un ghiozdănel tare simpatic în spate, care mi-a făcut galerie, a cântat şi spre final, a aţipit în mei-tai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cine are o parere, mana sus.